VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA MED SOMMARBÄR
·
Över
60 minuter att tillaga
Mörk chokladbotten tillsammans med vit chokladmousse
kan inte bli fel.
Här möts de i en underbart sötsyrlig och fräsch moussetårta
som är perfekt att förbereda och ha på lut i frysen. Sedan är det bara att
garnera med sommarens ljuvligaste bär vid
Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015.
Ingredienser
Portioner: 10
300 g
riven mandelmassa
·
3 ägg
·
3 msk
kakao
Fyllning
·
4 rumsvarma
ägg
·
1/2 dl
strösocker
·
300 g
vit choklad
·
4 dl
vispgrädde
·
200 g
färskost av philadelphiatyp
·
1 msk
finrivet limeskal
·
200 g
valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär
·
ätbara
blommor eller blad till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet.
Bred ut i en smord form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
3. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna.
4. Fyllning: Smält
chokladen över vattenbad. Ta från värmen.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Vispa ner äggblandningen i chokladen,
lite i taget.
Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Vänd ner i ägg- och
chokladblandningen. Blanda i limeskal.
5. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten,
minst 8 timmar.
6. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med
bär och gärna några ätbara blommor eller blad.
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos,
mjölkprotein och ägg.
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar