tisdag 23 juni 2015

VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA MED SOMMARBÄR

VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA MED SOMMARBÄR
·         Över 60 minuter att tillaga

Mörk chokladbotten tillsammans med vit chokladmousse kan inte bli fel. 
Här möts de i en underbart sötsyrlig och fräsch moussetårta som är perfekt att förbereda och ha på lut i frysen. Sedan är det bara att garnera med sommarens ljuvligaste bär vid

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015.
Ingredienser 
                                                                 Portioner: 10                                                            
 300 g riven mandelmassa
·         3 ägg
·         3 msk kakao
Fyllning
·         4 rumsvarma ägg
·         1/2 dl strösocker
·         300 g vit choklad
·         4 dl vispgrädde
·         200 g färskost av philadelphiatyp
·         1 msk finrivet limeskal
·         200 g valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär
·         ätbara blommor eller blad till garnering

Gör så här
1.       Sätt ugnen på 175°C.
2.       Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet. Bred ut i en smord form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
3.       Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna.
4.       Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget.
 
Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal.
5.       Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten, minst 8 timmar.
6.       Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med bär och gärna några ätbara blommor eller blad.
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar